Sluiten

Werving & Selectie


Wilt u ervaren dat arbeidsbemiddeling via Fongers & Fongers net even anders is? Met meer aandacht en een open en persoonlijke houding in alle communicatie? Met onze hands-on mentaliteit én mensenkennis weten wij exact wat nodig is om de juiste kandidaat voor u te selecteren.

Hoe wij dit doen?

Vacature aanmelden

U kunt bij ons uw vacature in de Achterhoek, Liemers of Twente melden door telefonisch contact op te nemen of door ons contactformulier in te vullen.

Persoonlijke kennismaking

We maken een afspraak en in een persoonlijk gesprek nemen wij de vacature met u door. We bespreken uw verwachtingen ten opzichte van de kandidaat en doorgronden uw bedrijfscultuur. Eén van onze uitgangspunten? De geselecteerde kandidaten moeten passen bij de waarden en principes van uw bedrijf.

Publicatie van de vacature

Een succesvolle werving- en selectieprocedure heeft een pakkende advertentietekst nodig. In deze tekst geven we weer waarom een kandidaat zou moeten kiezen voor uw organisatie en voor deze vacature en welke persoonlijkheid wij zoeken. Vervolgens zorgen we dat de vacature wordt gepubliceerd. Op onze eigen website, maar ook op Quality Recruiters, een keurmerk en initiatief dat de krachten van bureaus bundelt. Daarnaast zetten we diverse succesvolle wervingskanalen in, zoals social media.

Werving en selectie

Na publicatie van de vacature wachten we niet rustig op de binnengekomen reacties. Hier begint voor ons het leuke werk! De opdrachtgever werkt met een vaste recruiter en deze benadert actief kandidaten in en buiten ons in 15 jaar opgebouwde netwerk. Ook vragen we ons netwerk om de vacature te delen: het sneeuwbaleffect. Door gebruik te maken van de kracht van ons netwerk, komen we vaak tot de best passende kandidaten. Deze kandidaten komen langs op ons kantoor voor een interview, een check van de diploma’s en het inwinnen van referenties.

Presentatie kandidaten

Wij presenteren de geselecteerde kandidaten aan de opdrachtgever door middel van een actueel cv en een persoonlijke toelichting die de motivatie van de kandidaat weergeeft.

Assessment

Indien gewenst nemen wij assessments af bij kandidaten. Wij zijn licentiehouder van Thomas International en werken samen met GITP.

After Sales

Fongers & Fongers staat voor constante kwaliteit, ook nadat een kandidaat in dienst is getreden. Wij komen op bezoek bij het bedrijf om bovenstaande procedure te evalueren en te bespreken hoe de samenwerking tussen werkgever en werknemer verloopt.